Beast Of The Barz

Dela inlägget

Kommer du ihåg Beast Of The Barz 2019? Världsledande atleter och domare, framträdanden på en ny nivå och rekordstor publik med en energi som lyfte taket! Det bästa är att Beast Of The Barz är tillbaka 2022, med nya atleter och ny energi! Den 2-4 december i år kommer BOTB att hållas på Norra Europas största träningsmässa, Fitnessfestivalen (Älvsjömässan) i Stockholm. Hit kommer flera av de allra främsta atleterna inom sporten! Det här vill du inte missa!

Simon Imhäuser BOTB 2019

Dicipliner

De tre disciplinerna det här året är freestyle och Strength-endurance.

Freestyle

Freestyle calisthenics dueller! Den mest hypade delen av tävlingen, med otroliga atleter som gör helt galna skills på både high bar, paralletter och marken. Senaste tävlingen hade de först en kvalifikationsrunda och fortsatte sedan med battles… Men den här gången kommer det bara vara battles, där atleterna kommer bli slumpmässigt valda mot varandra. Det kommer ske freestyle battles med totalt 52 atleter indelade i 4 kategorier. 

Beast-kategorin är för intermediate och advanced calisthenics atleter. Det finns 8 tävlande, och för att komma med i denna kategorin måste du kunna genomföra olika statiska (som straddle planche och front lever), dynamiska (som 360, 540 och shrimpflip) och styrke-dynamiska moment (som handstand push up och back lever pull ups) i ett flow. 

I Alien-kategorin kommer de största 24 manliga atleterna att möta varandra. För att delta i denna kategori krävs det att man är på en avancerad nivå och kan genomföra avancerade statiska skills i följd av varandra. Likaså med dynamiska och styrke-dynamiska färdigheter. Du måste ha en stark kombination med bra flow. Från Sverige har vi bland annat den nordiska mästaren Simon Imhäuser!
Det finns även en kategori för de bästa kvinnorna inom calisthenics där 8 atleter kommer delta. Bland annat världsmästaren Malin Malle Jansson!

Malin Malle Jansson BOTB 2019

Strength endurance

Disciplinen kommer börja med en kvalifikationsrunda med 12 atleter. Utav dessa 12 kommer 8 gå vidare till dueller där de kommer tävla 1 mot 1. Den som kan göra rundan snabbast med korrekt form vinner.

Kraven för att tävla i denna kategori är följande:

  • 5 strikta muscle ups
  • 5 pull ups med 5 kg
  • 10 dips med 10 kg
  • 10 squats med 20 kg

I Strength endurance tävlar endast manliga atleter, men i freestyle kommer både män och kvinnor tävla!

Mer om Beast Of The Barz

Beast Of The Barz är en calisthenics-organisation med målet att göra calisthenics till en mer framträdande sport och organisera de bästa möjliga tävlingarna för att få sporten att växa och skapa en större gemenskap inom sporten. Precis som vi på calisthenicsförbundet vill de sätta calisthenics på kartan!

Som det nämndes tidigare är det inte första gången Beast Of The Barz organiserar en tävling. I december 2019 organiserade de den största calisthenics & street workout tävlingen i hela norden! Det blev till en stor succe, där stora atleter varav bland annat Vitaly Melnik, Dan och Tom Rosenberg samt Daniels Laizans deltog. Beast Of The Barz anordnade även SM 2021 på Extremfabriken i Stockholm och även detta blev en lyckad tävling! Därav har vi höga förväntningar på BOTB 2022!

Beast Of The Barz 2019

Inträde

Biljetter för inträde till Fitnessfestivalen hittar ni här. Du kan se schemat på BOTB:s instagramkonto och sen är det bara att boka en heldagsbiljett för de dagarna du vill vara där (fredag, lördag och söndag 2-4 december). Den fetaste tävlingen kommer vara på söndag då det är final för “Aliens” och kvinnor vilket kommer vara mellan de bästa atleterna i världen! Finalerna för äger rum på söndag den 4e december mellan 14:50 och 15:30. Det här är inget du vill missa! Har du inte möjlighet att titta på plats kan du kika på liven som kommer att hållas på Beast Of The Barz’s Instagram konto.


KONTAKT
För mer information, gå till Beast Of The Barz hemsida: https://beastofthebarz.com/

Om du är nyfiken kan du även gå in och följa deras sociala medier:
Instagram: @beastofthebarz
Facebook: @beastofthebarz
Youtube: @beastofthebarz

Fler Inlägg

Resultat Freestyle SM 2023

Resultat Freestyle Herrar   Placering Namn Total poäng 1 Simon Imhäuser 39,66 2 Benjamin Campbell 36,32 3 Jakob Fogelklou 20,65 4 Gunnar Byström Börjesson 15,30

Resultat Strength & Endurance SM 2023

Resultat Herrar   Placering Namn Total tid Tid exklusive time 1 Dana Star 03:57:74 02:47:74 2 Emil Rajala 04:31:57 03:01:57 3 Adam Ahlberk 05:11:16 04:31:16