Trainics | Calisthenics mitt i Stockholm

Dela inlägget

Stockholms första och enda calisthenics studio har precis öppnat upp för klasser, PT-träning och fri träning! Belägen vid Torsplan, mitt i centrala Stockholm, kommer de erfarna tränarna Douglas Ekermark, Sabina Zwedberg och Sid Paulson framöver att lära ut calisthenics till avancerade atleter som nybörjare. För dig som bor i Stockholm och är intresserad av calisthenics är detta definitivt värt att kolla upp!

Trainics Teamet

Vad är trainics?

Trainics grundades 2019 och hade till en början sina klasser på Extremfabriken City vid Fridhemsplan. Målet var att ha klasser i olika nivåer där alla, nybörjare som avancerade atleter, skulle kunna deltaga och ha roligt samt utvecklas tillsammans. De erbjuder personlig träning med PT samt PT-duo, där du och din vän, familjemedlem eller annan “gym-buddy” kan träna med en PT för priset av en. Efter två år kände ägarna Douglas och Sabina att de ville utveckla sin verksamhet och startade därefter arbetet mot en egen studio. Idag, drygt tre veckor efter invigningen av den nya studion, hålls dagligen flertalet olika klasser som exempelvis “Calisthenics lower body”, “Calisthenics foundation” och “Static strength”.

Vilka är Douglas och Sabina?

Douglas Ekermark är en välkänd profil inom det svenska calisthenics-communityt, men han har också erfarenheter av internationella tävlingar och är därmed även en svensk representant utåt. Med sina 9 år inom sporten har han bland annat både tävlat och arrangerat SM i calisthenics, deltagit i VM, NM och andra nationella tävlingar samt flera internationella tävlingar i bland annat Tyskland, Kina och USA. Han är utbildad personlig tränare och kostrådgivare och har till och från lärt ut sin kunskap till andra i 8 år. Idén om att starta upp Trainics kom när Douglas insåg att han inte ville tillbringa sitt liv som marknadsföringskonsult. Dessutom ville Douglas och Sabina kunna styra något tillsammans med intentionen att syssla med träning på heltid.

Douglas Ekermark


Sabina Zwedberg har likväl som Douglas en bred kompetens inom träning och ledarskap. Hon har en lång bakgrund som dansare, men valde sedan att utbilda sig till PT och tillsammans med Douglas arbeta med träning på heltid. Utöver det har Sabina även en företagsekonomisk utbildning.

Framtiden

Just nu vill Douglas och Sabina sikta på att etablera Trainics Studio i Stockholm för att få till ett stabilt koncept, duktiga tränare och en bra kultur. Därefter är ambitionen att öppna en till anläggning någon annanstans i Stockholm.

KONTAKT
Om du är nyfiken kan du checka in deras hemsida här: https://www.trainics.se/en/

Instagram: @trainics_studio

Facebook: @Trainics

Fler Inlägg

Resultat Freestyle SM 2023

Resultat Freestyle Herrar   Placering Namn Total poäng 1 Simon Imhäuser 39,66 2 Benjamin Campbell 36,32 3 Jakob Fogelklou 20,65 4 Gunnar Byström Börjesson 15,30

Resultat Strength & Endurance SM 2023

Resultat Herrar   Placering Namn Total tid Tid exklusive time 1 Dana Star 03:57:74 02:47:74 2 Emil Rajala 04:31:57 03:01:57 3 Adam Ahlberk 05:11:16 04:31:16