Svenska Mästareskapen

där allt började...

2022

2022 var det första året Svenska Calisthenicsförbundet arrangerade de Svenska Mästerskapen I Calisthenics. Eventet hölls i Göteborg med Jakob Fogelklou som Tävlingsansvarig. Det var en liten men stabil publik och 36 tävlande atleter som tävlade inom fyra discipliner: Freestyle, Power, 1RM och Strength & Endurance.

2023

2023 arrangerades de Svenska Mästerskapen I Stockholm med Leo Ahnmé som tävlingsansvarig. Denna gången med 45 tävlande atleter och en minst tre gånger så stor publik! Detta var även första gången vi arrangerade Power och 1RM för damer!

sm 2024

NU KAN DU ANMÄLA DIG!

Nu har kvalet till SM 2024 öppnat vilket innebär att du kan anmäla dig som tävlingsatlet! Tryck på länken nedanför för att läsa mer om hur du anmäler dig!

VART NÄR VARFÖR HUR?

Den 15-16 Juni är det dags igen och vi hoppas att du är lika taggad som vi är! Tävlingen kommer hållas i Stockholm på Extremfabriken i Järfälla. Den här gången med ännu fler atleter, större publik och ännu sjukare vibe!

VAD ÄR NYTT FÖR I ÅR?

ÄR DU VÅR NÄSTA TÄVLANDE?

VAD KRÄVS FÖR ATT DELTA?

Allt som krävs för att delta i SM är en tävlingslicens, en grund i Calisthenics och en bra attityd! Denna sporten är fortfarande i sitt första stadie och disciplinerna är ännu inte helt fyllda. Det innebär att det här är ett perfekt tillfälle för nya atleter att ta sin chans att tävla. Det finns många discipliner och något för alla, så om du tror att det här kan vara något för dig, in och läs reglerna och se vilken disciplin som passar dig bäst!

HUR FÅR MAN EN TÄVLINGSLICENS

Det finns två sätt att skaffa en tävlingslicens till SM. Det billigaste sättet är att gå med i en av våra föreningar (då betalar föreningen den största avgiften). Det andra sättet är att registrera sig som enskild tävlingsalet på vår hemsida. Mer information om våra föreningar samt hur du registerar dig som tävlingsatlet hittar du i länken nedan.