Svenska Calisthenicsförbundet

Om Oss

vÅR VISION

Svenska Calisthenicsförbundet är samlingsplatsen för calisthenics i Sverige och utgörs av en samling föreningar och privata aktörer med samma mål och brinnande passion för sporten.
Vårt mål är väldigt tydligt, vi vill sätta Calisthenics på kartan och ge sporten de bästa förutsättningarna för att växa och nå fler människor. 

styrelsen

För att underlätta verkställandet av de beslut som behöver tas för utveckla calisthenics i Sverige leds förbundets arbete av en demokratiskt vald styrelse, bestående av eldsjälar och atleter inom sporten. I Svenska Calisthenicsförbundets styrelse sitter 6 drivna och engagerade medlemmar som aktivt jobbar för sportens utveckling i Sverige. 

Leo Ahnmé

Ordförande

Jakob Fogelklou

Ledamot

Soufiane Benjat

Ledamot

Björn Ericsson

Fotograf

Adam Ahlberk

Sociala Media Ansvarig, Kassör

Samuel Kidane Yohannes

1RM & Power ansvarig

teodor dahlgren

ledamot

benjamin ahlberk

ledamot

början på något stort...

Den 17 oktober 2021 grundades det Svenska Calisthenicsförbundet med visionen att sprida och etablera sporten i Sverige. Sedan dess har vi de senaste två åren arrangerat de svenska mästerskapen i calisthenics, både i Stockholm och Göteborg. Vi har fått vara en del av sportens utveckling och sett den växa på nära håll. Varje år ser vi nya calisthenicsutövare och även fler föreningar som skapas. Det är tydligt att detta är början på något stort!