Världsmästarinnan Malin Malle Jansson

Lär dig mer om Calisthenics Atleten och Världsmästarinnan Malin Malle Jansson. Vad är hemligheten bakom Malins framgång och vad gör Malin Malle nu?

Dela inlägget

Kvinnan, myten legenden… MALIN MALLE JANSSON! Mångfaldig och oslagbar svensk mästarinna i Calisthenics. Fyra SM guld, två nordiska vinster och som grädden på moset även världsmästare i heavyweightkategorin 2022! Som om detta inte vore nog är hon även en stor influencer, och calisthenics coach!

Malin Malle Jansson

Vart började allt?

Malin Malle har en lång bakgrund av träning. När hon var liten spelade hon precis som många andra barn mycket fotboll. Men efter några år av sporten kände Malin att hon fått tillräckligt och började istället på Cheerleading. Det här var något som hon verkligen gick all in för och satsade på. I åtta år höll hon på med sporten, vilket förklarar varför hon har så bra kroppskontroll. De två sista åren var hon med i Sveriges landslag och tävlade i världsmästerskapen på elitnivå. Malin har alltså erfarenheten av att prestera under hög press och dominera scenen redan som ung.

Men att träna en sport i åtta år är inte lite och det är lätt att tappa drivet när utvecklingskurvan börjar stanna av. Efter sina 2 år av tävlande märkte Malin att utvecklingen avtog och det skapades en block i hjärnan som hindrade henne från att våga testa nya tricks. Hon kände att det var dags för en förändring och slutade därför på Cheerleading. Men Malins karriär var långt ifrån över…

Ninja Warrior

Efter att ha slutat på Cheerleading började hon gå till gymmet. Kroppskontrollen och smidigheten var inget problem, men eftersom hon bara varit flyer (den som kastas upp och gör volter) så hade hon inte så mycket muskler och styrka. I två år byggde hon upp en bra grundstyrka och kondition. Men efter ett tag tröttnade Malin på den enformiga typen av träning, så när hon för för nästan 7 år sedan fick chansen att tävla i Ninja Warrior var det ingen tvekan om saken! Kort där efter deltog hon även i Gladiatorerna. Det var även här hon träffade sin nuvarande partner Daniel Flefil, som du säkert har hört talas om.

Början på något stort

Tillsammans med deras vän Dana J Star, testade de på den nya sporten calisthenics. Alla tre fastnade snabbt för sporten och tränade hårt för att bli bättre och lära sig nya färdigheter. Det är inte utan anledning som dem här tre personerna nu är bland de kändaste i calisthenics-sverige, men även i resten av världen! De är så kallade “OG:s” i sporten och har många år av erfarenhet.

Det är lätt att bli överväldigad när man ser det Malin gör idag och tänka att hon bara är en naturlig begåvning, men då får du inte glömma att hon varit aktiv hela livet, tränat Cheerleading i 8 år, gym i 2 år och calisthenics i 6 år. Det ligger många år av hårt jobb och disciplin bakom Malins framgångar. Hon visar vad som är möjligt om man verkligen ger sig tusan på något och jobbar hårt för att nå sina mål, vilket är otroligt inspirerande!

Nordiska Mästerskapen 2022

Vad gör Malin nu?

Nu, 6 år senare är hon en av världens bästa calisthenics-atleter. Fyra år i rad har hon vunnit titeln som svensk mästare och 2 år som nordisk mästare. Tidigare i år tävlade Malin för första gången i världsmästerskapen och tog första plats i sin viktklass! Men vi har mer att se fram emot! Då Malin tog första plats i Beast of The barz 2019 har hon nu en garanterad plats i den nya BOTB tävlingen som äger rum denna helg den 2-4 december! Så se till att köpa rejält med popcorn och boka biljetter till fitnessfestivalen!

Kvinnorna kommer tävla både på lördagen och söndagen så om du vill se Malin tävla är det då du ska boka dina biljetter! Annars kan du se dagsordningen för alla dagar på fitnessfestivalens hemsida och BOTB:s instagram. Ifall du inte har möjlighet att komma kan du hålla ögonen öppna på BOTB:s instagram för att se liven.

Vad jobbar Malin med?

I calisthenics går det tyvär inte att leva på endast tävlingar (ännu). Så vad gör Malin för att försörja sig? Som du säkert har misstänkt så är hon inte personen som nöjer sig med ett vanligt 9-5 jobb. Istället jobbar hon som calisthenics coach både online och på plats i stockholm. Såklart är hon även influencer och fitnessmodell. På sin instagram med snart 400 000 följare, en snabbt växande tiktok med över 140 000 följare och även youtubekanal inspirerar hon atleter och människor att bli en bättre version av sig själva och är en stor förebild för många över hela världen!

Världsmästerskapen 2022

Q&A

Avslutningsvis har vi frågat Malin lite roliga frågor 😉

Vad är ditt bästa träningstips?

Mina bästa träningstips är att träna det du tycker är kul. Tycker du inte det är kul kommer det förmodligen inte hålla i längden. Var konsekvent! Se det som en lång resa/livsstil och inte någon “quick-fix” där du bara vill ha snabba resultat. Det kommer heller inte hålla i längden. 

Vilken är din favorit övning?

Svårt för mig att svara på då jag skulle säga att jag är ganska hybrid, men jag gillar handstand pushup väldigt mycket 🙂

Vad är den bästa tävlingen du varit på?

100% Beast of the Barz 2019. Så taggad på att tävlingen äntligen kommer tillbaka nu helgen 2-4 Dec.

Vad gillar du mest, statics eller dynamics?

Haha ja jag måste ju säga dynamics där. DOCK har jag verkligen börjat gilla statics och styrka mer nu, så dynamics vinner inte med stor marginal 🙂

Vem är din största inspiration?

Som jag alltid säger, mitt framtida jag. 

Vad vill du säga till svenska calisthenics communityt?

Var inte rädda för att prova! Träna hårt, och ta i. Tro på er själva och ni kommer gå hur långt som helst. 

Malin gör en Handstand Push Up på Nordiska Mästerskapen

Slutord

Malin är inte bara en stor inspiration för de som tränar calisthenics. Hon visar också att det är möjligt att leva på calisthenics, även om det är en liten sport. Att ha starka och inspirerande förebilder är en stor drivkraft för många atleter, en motivation som hjälper andra att jobba hårdare, smartare och bättre för att uppnå sina drömmar och mål. Vi vill tacka dig Malin, från hela svenska cali-communityt, för den du är, för allt det hårda arbete du lägger ner och för den förebild du är för alla andra efter dig. Det är en ära att ha dig på toppen!

Länkar

Om du vill veta mer om Malin rekommenderar vi starkt att du kollar på hennes Podcast med Gornation, och såklart följer hennes sociala medier om du inte redan gör det!

Instagram: https://www.instagram.com/malinmallejansson/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@malinmalle

Youtube: https://www.youtube.com/c/MalinMalle/videos

Gornation podcast: https://www.youtube.com/watch?v=eVgOJUBlTWg&t=931s

Träningsprogram & coaching: https://calixpert.com/

Fler Inlägg

Resultat Freestyle SM 2023

Resultat Freestyle Herrar   Placering Namn Total poäng 1 Simon Imhäuser 39,66 2 Benjamin Campbell 36,32 3 Jakob Fogelklou 20,65 4 Gunnar Byström Börjesson 15,30